Пълнени яйца с лук и майонеза

Необходими продукти:
- 6 големи яйца
- 1 чаена чаша лук, нарязан на ситно
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана
- 2 супени лъжици майонеза
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
- 1/8 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/8 чаена лъжичка сол
- 1/8 чаена лъжичка горчица
Начин на приготвяне:
- Поставете яйцата в голяма тенджера и ги покрийте със студена вода.
- Изчакайте водата да заври, изключете котлона и сложете капака на тенджерата. Не я сваляйте от котлона в продължение на 10 минути.
- Сложете яйцата под течаща студена вода и ги охладете до стайна температура, след което ги обелете.
- Задушете лука в зехтина на средно силен огън, докато покафенее и се карамелизира.
- Нарежете яйцата на половина, извадете жълтъците и ги поставете в голяма купа.
- Смесете жълтъците със заквасената сметана, майонезата, лимоновия сок, горчицата и подправките и разбъркайте добре до получаването на гладка смес.
- Добавете лука и отново разбъркайте.
- Напълнете яйцата със сместа.
- Поднесете ги студени, поръсени със зелен лук.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Великденски пиленца от яйца
- Яйца в доматен сос с кашкавал и сметана
- Мариновани яйца в соев сос
- Сварени яйца с плънка в кашкавалена панировка
- Мишки от яйца с чеснова плънка
- Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал
- Пикантни яйца
Коментари към Пълнени яйца с лук и майонеза