Пълнени чушки с тиквички в сметанов сос

Необходими продукти:
- 10 сладки чушки за пълнене
- 800 грама тиквички
- 4 моркова
- 2 глави лук
- 2 яйца
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици пшенично брашно
- 2 супени лъжици макови семена
- 2 супени лъжици растителна мазнина
- връзка пресен копър
- 200 грама заквасена сметана
- 1 чаена лъжица доматена подправка аджика или друга
- лют червен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Разрежете чушките на две части, които почистете от семената, сложете в подходящ съд, попарете с вряща вода, след което охладете.
Тиквичките нарежете на кубчета, лука - на ситно, копъра накълцайте.
Запържете зеленчуците в мазнината и ги задушете до готовност. Подправете със сол, смлян лют червен пипер, добавете брашното, семената мак и копъра, налейте прясното мляко, разбъркайте и оставете сместа върху котлона, докато се сгъсти.
Когато това се случи, изчакайте да се охлади малко и тогава прибавете яйцата.
Направете сос, смесвайки сметаната и доматената подправка аджика или друга подобна.
Напълнете половинките чушки със зеленчуковата смес, полейте ги със соса и изпечете във фурната при температура за около половин час.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени чушки с ориз и гъби в доматен сос
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Пълнени чушки с ориз, доматен сос и балсамов оцет
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени чушки с пилешка кайма и бекон
- Пълнени чушки с кайма и ориз
Коментари към Пълнени чушки с тиквички в сметанов сос