Пълнени тиквички с наденичка и киноа
Необходими продукти:
- 1 сушена лъжица зехтин екстра върджин
- 3 парчета сладка или люта наденичка, нарязана на малки кубчета
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 1/2 чаша киноа
- 1 чаша вода
- 1 чаша чери домати
- 1 супена лъжица прясна майорана или 1 чаена лъжичка сушена
- 4 средно големи тиквички
- сол и черен пипер на вкус
- 1/3 чаша пармезан, настърган
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма тенджера и запържете наденицата и лука за около 5 минути, докато наденичката смени цвета си. Добавете киноата и водата и доведете до кипене, след което намалете топлината, покрийте и гответе, като разбъркате един или два пъти, докато се абсорбира водата и киноата омекне (15-20 минути). Свалете от котлона, добавете доматите и ригана и разбъркайте.
Нарежете тиквичките наполовина по дължина. Издълбайте вътрешността им, като внимавате да не издълбаете кората. Сложете тиквичките в купа, поръсете с черен пипер и сол, покрийте и загрейте в микровълнова фурна за 3-4 минути, за да омекнат.
Поставете решетката на фурната в горната третина и загрейте на висока температура. Прехвърлете тиквичките в тава, напълнете ги със сместа от киноа и поръсете с настърган пармезан. Изпечете, докато сиренето се разтопи и сервирайте пълнените тиквички с млечен сос по желание.
Приятен апетит!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиквички с ориз и пилешко месо
- Зеленчукова баница с кефир
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Огретен от тиквички с ориз
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
Коментари към Пълнени тиквички с наденичка и киноа