Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени тиквички, завити в бекон

Пълнени тиквички, завити в бекон

Пълнени тиквички, завити в бекон - изображение

Пълнените тиквички са любими на мното от нас, а препеченият бекон е неустоим. Когато комбинираме две любими рецепти се получава едно наистина страхотно и артистично ястие. Представяме ви тиквички в беконова обвивка.

Необходими продукти:

  • 3 тиквички
  • 220 грама крема сирене
  • 1/2 чаена чаша нарязана на ситно сърцевина от артишок
  • 1/2 чаена чаша замразен спанак
  • 1 чаена чаша моцарела
  • 1/2 чаена чаша пармезан
  • 1 скилидка чесън - смачкана
  • 1/2 чаена лъжичка лют червен пипер на люспи
  • 12 резена бекон
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Покрийте тава с пергамент и отгоре поставете решетка, върху която да подредите по-късно тиквичките.

Разполовете зеленчука по дължина и издълбайте сърцевината, използвайки малка чаена лъжичка.

В купа разбъркайте крема сиренето, артишока, замразения спанак. Настържете моцарелата и пармезана, поръсете люспите червен пипер и прибавете чесъна. Комбинирайте добре всички сирена и зеленчуци.

пълнени тиквички

Напълнете тиквичките с получената смес и всяка обвийте с два слайса бекон. Подредете върху решетката на тавата и сложете да се пече за 35-40 минути на 180 градуса, докато тиквичките се сготвят, а беконът стане хрупкав.

Сервирайте, след като тиквичките се охладят.

тиквички

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети