Пълнени печурки с рукола и кедрови ядки
Необходими продукти:
- едри печурки
- кашкавал
- лук
- рукола
- кедрови ядки
- чесън
- черен пипер
- сол
- олио
Начин на приготвяне:
Превърнете гъбичките в "купички", като отстраните крачетата им и необходимото от вътрешността.
Нарежете ситно тези части.
Изпържете кедровите ядки и нарязания лук.
Руколата нарежете ситно.
Смесете ядките и лука със зелените листа, гъбените парчета, добавете намачкан чесън и подсолете.
С тази комбинация напълнете шапките на печурките и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете за около 30 минути във фурната, докато покритието се разтопи и зачерви.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: blog-food.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Гъбена салата с моркови, кашкавал и кисели краставички
- Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
- Печено сирене с гъби и чесън
- Ризото с киноа и печурки
- Маслени картофи с гъби, подправки и кашкавал
- Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън
- Омлет с печурки и лук
- Пълнени печурки Болонезе
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
Коментари към Пълнени печурки с рукола и кедрови ядки