Пълнени печурки Болонезе
Необходими продукти:
- 500 грама пресни печурки
- 1 главичка лук
- 1 морков
- 3 меки домата
- 1 супена лъжица доматен сос
- 250 грама подправена кайма
- сол, черен пипер
- няколко стръка пресен риган и босилек
- олио за запръжка
- 150 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете печурките, отстранете пънчетата им и ги нарежете ситно. В тиган загрейте олио, запържете ги и прибавете настъргани морков, лук и домати. Добавете каймата, разбъркайте с телена бъркалка, за да се раздроби по-лесно и запържи равномерно.
Сложете доматения сос, подправете със сол и черен пипер според вкуса ви. Наситнете пресните подправки и прибавете към соса. Разбъркайте и задушете за 10 минути. Подредете гъбите върху тавичка, застлана с лист пергамент и ги напълнете с болонезе соса.
Поръсете с кашкавал, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20-25 минути.
Охладете и поднесете гъбките, гарнирани с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mayakitchenette.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Канелони със сос болонезе и кашкавал
- Сладки гъбки
- Горска печурка, Кафява горска печурка
- Печурки
- Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън
- Двуспорова печурка
- Ориз с печурки и маслини
Коментари към Пълнени печурки Болонезе