Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени печурки Болонезе

Пълнени печурки Болонезе

Пълнени печурки Болонезе - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама пресни печурки
  • 1 главичка лук
  • 1 морков
  • 3 меки домата
  • 1 супена лъжица доматен сос
  • 250 грама подправена кайма
  • сол, черен пипер
  • няколко стръка пресен риган и босилек
  • олио за запръжка
  • 150 грама настърган кашкавал


Начин на приготвяне:


Обелете печурките, отстранете пънчетата им и ги нарежете ситно. В тиган загрейте олио, запържете ги и прибавете настъргани морков, лук и домати. Добавете каймата, разбъркайте с телена бъркалка, за да се раздроби по-лесно и запържи равномерно.

Сложете доматения сос, подправете със сол и черен пипер според вкуса ви. Наситнете пресните подправки и прибавете към соса. Разбъркайте и задушете за 10 минути. Подредете гъбите върху тавичка, застлана с лист пергамент и ги напълнете с болонезе соса.

Поръсете с кашкавал, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20-25 минути.

пълнени печурки болонезе

Охладете и поднесете гъбките, гарнирани с пресни подправки по избор.

пълнени печурки болонезе

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: mayakitchenette.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноБотаника