Пълнени печени домати с яйца и наденица
Необходими продукти:
- 10-12 броя малки домати
- 1-2 разбити яйца
- 50 грама настъргано сирене
- 200 грама наденица
- сол и черен пипер според вкуса
- няколко стръка див лук за украса
- соев сос на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете доматите и премахнете вътрешната месеста част. Смесете яйцата със сиренето, солта и пипера, разбъркайте и напълнете зеленчуците. Загрейте огнеупорен тиган и сложете доматите в него.
Залейте мазнина, нарежете на парченца наденицата и я сложете. Поръсете със соев сос, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Охладете и поднесете ястието топло.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.homecookingadventure.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени домати с прясно козе сирене
- Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие
- Пълнени домати с леща и доматен сос
- Пълнени домати с пилешка салата
- Пълнени домати с шунка, яйце и кашкавал
- Пълнени домати с гъби, моркови и лук
- Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал
- Пълнени домати с аспержи и скариди
- Запечени домати с кашкавал и плънка от сметана, орехи и чесън
- Печени домати с яйца и кашкавал
Коментари към Пълнени печени домати с яйца и наденица