Пълнени домати с яйце и топено сирене

Необходими продукти:
2 едри домата
2 яйца
30 грама топено сирене
1 супена лъжица ситно нарязани зелени подправки (копър, магданоз, зелен лук или друго по избор)
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, отрежете горната им част и издълбайте вътрешността, оформяйки "купички" с дебели стени. Подсолете отвътре.
Сложете в подходящ съд (подмажете с олио, ако е необходимо) и чукнете по 1 едно яйце във всеки домат. Постарайте се да запазите жълтъците цели.
Поставете в загрята до 180 градуса фурна за около 10 минути.
Настържете топеното сирене (може да заместите с кашкавал), накълцайте ситно зелените подправки.
Извадете доматите от фурната, поръсете със сиренето и върнете за още 5 минути, докато последното се разтопи.
Готовото ястие поръсете със зелените подправки, прясно смлян черен пипер и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: koolinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Предястие от домати с плънка от риба тон, майонеза и маслини
- Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие
- Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал
- Пълнени домати с аспержи и скариди
- Пълнени домати с леща и доматен сос
- Пълнени домати с прясно козе сирене
- Запечени домати с кашкавал и плънка от сметана, орехи и чесън
- Пълнени домати с пилешка салата
- Пълнени домати с шунка, яйце и кашкавал
- Печени домати с яйца и кашкавал
Коментари към Пълнени домати с яйце и топено сирене