Пълнени домати с ориз и зеленчуци

Необходими продукти:
средни домати
ориз
сурови зелени и червени чушки
моркови
магданоз
масло, зехтин
черен пипер
сол
Количествата на продуктите определете според желания брой порции и предвид личните си вкусови предпочитания.
Начин на приготвяне:
Отрежете горната част на доматите, издълбайте вътрешната им част, която нарежете на ситно.
Сложете ориза да се свари до полуготовност. След това прехвърлете в дълбок тиган и задушете заедно с нарязаните на ситно чушки и вътрешността на доматите в малко зехтин със сол и черен на вкус (може да използвате и други подправки по избор).
Приготвяйте плънката на слаб огън в продължение на 10 минути. Нарязан магданоз добавете в края на задушаването.
Във всеки домат сложете по парченце масло и напълнете със сместа от ориз и зеленчуци. Подредете ги в тава, в която налейте малко вода.
Поставете във фурната при 150 градуса за около 20 минути. Може да добавите и лук в плънката, ако предпочитате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ХЕЛИКС СУПЕР ФУУД 150 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Пълнени домати с ориз и зеленчуци