Пълнени гъби с бекон и спанак
Дали ще предложите като предястие, или пък като гарнитура към вечерята, тези гъби ще се окажат черешката на тортата за вашите гости. Комбинацията от гъби и месо е подходяща и за хората, които избягват въглехидратите, тъй като няма съдържание на хляб. Поредната рецепта, която може да се използва от всички, спазващи високомазнинно-нисковъглехидратно хранене.
Поднесете пълнените гъби в топла чиния или върху плоча, за да запазите максимално дълго най-добрия им вкус.
Необходими продукти:
- 18 големи гъби
- 4 тънки резенчета бекон, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици накълцан на дребно лук
- 150 грама бейби спанак, нарязан на ситно
- 3/4 чаена чаша настъргано твърдо сирене по избор
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее на 200 градуса.
Намазнете тава и я застелете с хартия за печене.
Измийте гъбите и отделете пънчетата от тях. Сложете шапките в тава.
Нарежете пънчетата на ситно.
Изпържете бекона, докато стане хрупкав.
Запазете около 1 супена лъжица от мазнината в тигана, а останалата излейте.
Добавете маслото към мазнината от бекона и изпържете нарязаните стъбла от гъбите заедно с лука. Когато омекнат след около 3-4 минути, прибавете спанака.
Гответе, докато листата омекнат. Отцедете водата от съда и прехвърлете сместа в купа.
Към спаначената смес сложете бекона и 1/2 чаена чаша сирене. Разбъркайте, за да се комбинират продуктите.
Подправете на вкус и напълнете гъбите с по 2-3 чаени лъжици от сместа.
Накрая поръсете с останалото настъргано сирене.
Запечете гъбите за 15 минути, докато покафенеят.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби портобело с капрезе
Коментари към Пълнени гъби с бекон и спанак