Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пълнена сьомга с ориз в хлебна обвивка

Пълнена сьомга с ориз в хлебна обвивка

Пълнена сьомга с ориз в хлебна обвивка - изображение

Необходими продукти:

  • 2 листа бутер тесто
  • 2 филета от сьомга (без кожа)
  • 2 чаени лъжици семена черен кимион
  • 1 жълтък

за пълнежа:

  • 2 1/2 чаена чаша сварен ориз басмати
  • 1/3 чаена чаша зехтин
  • корен джинджифил - около 1 сантиметър, настърган
  • 1/2 връзка магданоз или кориандър, нарязани на ситно
  • 2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
  • 1/4 чаена чаша паста хариса
  • настъргана кората на 2 лимона и техния сок

Начин на приготвяне:

Всички продукти за плънката разбъркайте в купа.

Сложете лист пекарска хартия в тава.

Разстелете единия лист бутер тесто, ако има нужда го разточете - трябва да имате около 4 сантиметра борд около рибното филе, за да може да го оформите. Прехвърлете тестото в тавата.

Подсушете филетата с кухненска хартия и сложете едното филе върху бутер тестото.

Върху рибата сложете плънката, след което поставете и второто филе.

Разбийте жълтъка с малко вода и намажете краищата на тестото. Отгоре поставете втория лист бутер тесто (разточете да бъде малко по-голям от основата) и увийте краищата така, че плътно да затворите филетата в тестена обвивка.

Намажете с яйца, поръсете със семената кимион и морска сол.

Охладете за 30 минути (или за една нощ).

Направете разрези в тестото и го опечете на 180 градуса (в предварително подгрята фурна) за 50-60 минути докато тестото придобие златиста и хрупкава коричка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...Здравни съветиНовиниДиетиВидеоЛайфстайлБотаникаСнимкиЛечения