Многослойна салата от сьомга и ориз с авокадо, извара и сусам
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз
- 200 грама осолена сьомга
- лист сушено морско зеле
- 1 авокадо
- 1/4 чаена чаша сусамови семена
- мека извара на вкус
- лист сушено морско зеле
Начин на приготвяне:
Ориза сварете до готовност (в леко подсолена вода).
Сьомгата нарежете на парчета.
Отстранете костилката на авокадото, обелете плода и го нарежете на тънки парчета.
От листото морско зеле изрежете кръг, който ще бъде основата на салатата. Тя ще бъде оформена на слоеве, повторени по два пъти.
Първо сложете листото на дъното на подходящ плосък съд. Следват ред ориз, резени авокадо, парчета сьомга. В същата последователност разпределете продуктите още веднъж. Всеки слой намазвайте с извара
Поръсете готовата салата със семена сусам и може да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: arabio.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Сьомга на фурна в сметанов сос с копър
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с мед, соев сос и горчица
Коментари към Многослойна салата от сьомга и ориз с авокадо, извара и сусам