Начало Хранене Рецепти Салати С риба и морски дарове Многослойна салата от сьомга и ориз с авокадо, извара и сусам

Многослойна салата от сьомга и ориз с авокадо, извара и сусам

Многослойна салата от сьомга и ориз с авокадо, извара и сусам - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша ориз
  • 200 грама осолена сьомга
  • лист сушено морско зеле
  • 1 авокадо
  • 1/4 чаена чаша сусамови семена
  • мека извара на вкус
  • лист сушено морско зеле

 

Начин на приготвяне:

Ориза сварете до готовност (в леко подсолена вода).

Сьомгата нарежете на парчета.

Отстранете костилката на авокадото, обелете плода и го нарежете на тънки парчета.

От листото морско зеле изрежете кръг, който ще бъде основата на салатата. Тя ще бъде оформена на слоеве, повторени по два пъти.

Първо сложете листото на дъното на подходящ плосък съд. Следват ред ориз, резени авокадо, парчета сьомга. В същата последователност разпределете продуктите още веднъж. Всеки слой намазвайте с извара

Поръсете готовата салата със семена сусам и може да поднесете.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: arabio.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиДиетиЛайфстайлБотаникаНовиниСнимки