Сьомга с лимонов ориз на тиган

Необходими продукти:
- 500 грама сьомга, нарязана на порции
- 50 милилитра течна неподсладена сметана
- 2 лимона
- 1 чаена чаша ориз
- сол, черен пипер
- няколко стръка пресен копър
- 1-2 стръка целина
- зехтин за запръжка
- 2-3 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
В тиган сгорещете мазнината, оваляйте рибата в брашното и запържете до готовност. Отцедете и оставете настрана.
В същата мазнина запържете ориза, добавете сметаната, сол, черен пипер, нарязана целина и няколко стръка пресен копър. Отцедете сока от лимоните, разредете го със 150 милилитра вода и налейте към сместа.
Разбъркайте, гответе 10 минути на тих огън, след това прибавете още 150 милилитра вода. След като оризът попие течността добавете рибата, няколко резенчета лимон и задушете за 10 минути. Поднесете ястието топло, поръсено с нарязан пресен копър.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.forevernomday.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА С DNA ГЕЛ ОТ СЬОМГА 2 мл * 10
НовОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО капсули 500 мг * 120 SANCT BERNHARD
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
НовБИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си направим оризово лепило?
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Свинска супа с ориз
Коментари към Сьомга с лимонов ориз на тиган