Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Бутер баница със сьомга, ориз и зелен лук

Бутер баница със сьомга, ориз и зелен лук

Бутер баница със сьомга, ориз и зелен лук - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама сьомга (без кожа и мазнини)
  • 1 чаена чаша попарен дългозърнест ориз
  • 2 сварени яйца
  • 1 голяма връзка зелен лук
  • 250 грама бутер тесто
  • сол и черен пипер


Начин на приготвяне:

Нарежете почистената сьомга на парчета и сложете в подходящ съд. Добавете ориза, налейте 2 чаени чаши вода, подправете и разбъркайте. Затворете съда с капак и оставете сместа върху котлона до готовност. Може да използвате мултиварка, която включете за 40 минути на режим ориз/пилаф.

През това време нарежете зеления лук, сварете яйцата и размразете тестото.

Когато сьомгата и оризът бъдат готови, изчакайте да се охладят и добавете нарязаните сварени яйца и зелен лук. Ако е необходимо, подсолете.

Разточете тестото и го разрежете на две части, като едната да бъде по-голяма от другата.

Застелете дъното и стените на формата, в която ще печете баницата (в случая е използвана стъклена с размери 15 х 25 сантиметра), с пергаментна хартия. Върху нея сложете по-големия лист тесто (той също трябва да покрие стените) и го продупчете на няколко места с вилица. Изрежете излишното.

Разпределете плънката, а върху нея сложете по-малката част от тестото. Съединете двата пласта и направете украса по избор (бихте могли да направите щрихи с нож по повърхността).

Отново продупчете с вилица и намажете със зехтин. Изпечете баницата за 20-30 минути във фурната при температура от 200 градуса.


Да ви е вкусно!

 


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиДиетиВидеоЛайфстайлНовиниБотаникаЛечения