Бутер баница със сьомга, ориз и зелен лук
Необходими продукти:
- 300 грама сьомга (без кожа и мазнини)
- 1 чаена чаша попарен дългозърнест ориз
- 2 сварени яйца
- 1 голяма връзка зелен лук
- 250 грама бутер тесто
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете почистената сьомга на парчета и сложете в подходящ съд. Добавете ориза, налейте 2 чаени чаши вода, подправете и разбъркайте. Затворете съда с капак и оставете сместа върху котлона до готовност. Може да използвате мултиварка, която включете за 40 минути на режим ориз/пилаф.
През това време нарежете зеления лук, сварете яйцата и размразете тестото.
Когато сьомгата и оризът бъдат готови, изчакайте да се охладят и добавете нарязаните сварени яйца и зелен лук. Ако е необходимо, подсолете.
Разточете тестото и го разрежете на две части, като едната да бъде по-голяма от другата.
Застелете дъното и стените на формата, в която ще печете баницата (в случая е използвана стъклена с размери 15 х 25 сантиметра), с пергаментна хартия. Върху нея сложете по-големия лист тесто (той също трябва да покрие стените) и го продупчете на няколко места с вилица. Изрежете излишното.
Разпределете плънката, а върху нея сложете по-малката част от тестото. Съединете двата пласта и направете украса по избор (бихте могли да направите щрихи с нож по повърхността).
Отново продупчете с вилица и намажете със зехтин. Изпечете баницата за 20-30 минути във фурната при температура от 200 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА С DNA ГЕЛ ОТ СЬОМГА 2 мл * 10
НовЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ капсули * 300
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ 500 г
Безплатна доставка за България!ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Оризови спагети
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
Коментари към Бутер баница със сьомга, ориз и зелен лук