Пълнена ряпа с пилешко, гъби и кашкавал
Необходими продукти
- 4-5 глави ряпа
За плънката:
- 1 парче пилешки гърди
- 200 грама сварени гъби
- глава кромид
- 2-3 супени лъжици заквасена сметана
- масло
- кашкавал
- щипка сушена мащерка
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете ряпата и я сложете във вряща добре подсолена вода за около 15-20 минути (да се свари до полуготовност). След това я охладете в студена вода.
Сварете филето, накъсайте го на малки парчета, лука нарежете ситно и изпържете. Смесете двата продукта, към тях прибавете предварително сварените гъби, сметаната, щипка мащерка и подсолете, ако е необходимо.
Когато ряпата се охлади до топла, извадете я от водата и издълбайте вътрешността, накълцайте я и добавете към останалите продукти, с които плътно напълнете образувалите се "зеленчукови купички".
Поръсете с настърган кашкавал и изпечете за 15 минути във фурната при 180-200 градуса.
Когато предястието е готово, полейте го (докато е още горещо) с разтопено масло и поднесете.
Добър апетит!
За frammar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бяла ряпа Дайкон (японска ряпа) - видове, състав и полезни свойства
- Полезни свойства на ряпата
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
- Салата от моркови, ряпа и ябълки
- Пийте сок от ряпа с мед срещу цироза на черния дроб
- Използвайте хрян, ряпа и мед, за да облекчите болките при ишиас
- Брюква, сладка ряпа
- В случай на аритмия пийте сок от ряпа с мед
- Салата от ряпа и моркови със зелен лук и чеснов сос
- Открийте 4 здравословни ползи на сока от ряпа
Коментари към Пълнена ряпа с пилешко, гъби и кашкавал