Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнена ряпа с пилешко, гъби и кашкавал

Пълнена ряпа с пилешко, гъби и кашкавал

Пълнена ряпа с пилешко, гъби и кашкавал - изображение

Необходими продукти

  • 4-5 глави ряпа


За плънката:

  • 1 парче пилешки гърди
  • 200 грама сварени гъби
  • глава кромид
  • 2-3 супени лъжици заквасена сметана
  • масло
  • кашкавал
  • щипка сушена мащерка
  • сол


Начин на приготвяне:

Обелете ряпата и я сложете във вряща добре подсолена вода за около 15-20 минути (да се свари до полуготовност). След това я охладете в студена вода.

ряпа

Сварете филето, накъсайте го на малки парчета, лука нарежете ситно и изпържете. Смесете двата продукта, към тях прибавете предварително сварените гъби, сметаната, щипка мащерка и подсолете, ако е необходимо.

плънка

плънка

Когато ряпата се охлади до топла, извадете я от водата и издълбайте вътрешността, накълцайте я и добавете към останалите продукти, с които плътно напълнете образувалите се "зеленчукови купички".

ряпа

плънка

Поръсете с настърган кашкавал и изпечете за 15 минути във фурната при 180-200 градуса.

Когато предястието е готово, полейте го (докато е още горещо) с разтопено масло и поднесете.

пълена ряпа

Добър апетит!

 

За frammar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитно