Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пълнена пъстърва с лешници и гъби в пушен бекон

Пълнена пъстърва с лешници и гъби в пушен бекон

Пълнена пъстърва с лешници и гъби в пушен бекон - изображение

Необходими продукти:

  • около 600 грама пъстърва
  • 1 малка твърда круша
  • шепа сушени бели гъби
  • шепа изчистени лешници
  • средна връзка магданоз
  • половин среден лимон
  • 5-6 тънки дълги ивици пушен бекон
  • 1-2 супени лъжици масло
  • черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Почистете рибата, отстранете всички ненужни части и костите. Подсолете, поръсете със смлян черен пипер и напръскайте с лимонов сок.

Изчакайте 10-15 минути, за да може да поеме вкусовете и ароматите.

Гъбите залейте с малко вода за 1-2 часа. Когато набъбнат и омекнат, продупчете и ги нарежете.

Орехите нарежете много ситно (почти превърнете в трохи, може да смелите). Крушата обелете, почистете от сърцевината и нарежете плода на малки кубчета. Магданоза накълцайте ситно.

Сгорещете маслото в тиган и в него изпържете до готовност гъбите. Тогава добавете плодовите кубчета и пържете 2-3 минути при непрекъснато разбъркване.

След това изсипете лешниците, магданоза, отново разбъркайте, подправете и оставете сместа да се охлажда до топло.

Щом това стане, с нея напълнете рибата, която старателно увийте в ивиците бекон.

Изпечете в нагорещена до 180 градуса фурна при режим конвекция + грил за 30 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kushay.info

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛюбопитно