Печена пъстърва с лук и бяло вино
Необходими продукти:
800 грама пъстърва
1 лимон
1 глава лук
40 милилитра сухо бяло вино
мащерка
Начин на приготвяне:
Почистете рибата, лука нарежете ситно, изцедете сока на 1 лимон.
Налейте виното и цитрусовата течност при лука и намачкайте с ръце.
Направете недълбоки разрези по рибата, подсолете я и подправете със смлян черен пипер. Поръсете с малко мащерка и сложете върху два листа фолио, което подвийте, за да се получи своеобразен съд.
Тогава разпределете лука по повърхността на пъстървата и полейте с маринатата.
Изпечете за 30 минути във фурната при 190 градуса.
Ако рибата е по-малка, ще бъде готова за по-кратко време. Ако е с по-големи размери, съответно и печенето ще продължи по-дълго.
Поднесете ястието с чаша бяло вино.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Пъстърва - видове и ползи за здравето
- Пъстърва в сос на фурна
- Пъстърва в лимонов сос с каперси
- Кошнички с пъстърва, спанак и кашкавал
- Канапе от пъстърва с крема сирене и копър
- Печена пъстърва с чеснов сос и картофи
- Пъстърва в доматен сос с мед
- Пълнена пъстърва с лешници и гъби в пушен бекон
- Запеканка от пъстърва с броколи и млечно-яйчена заливка с кашкавал
- Пилаф с пъстърва
Коментари към Печена пъстърва с лук и бяло вино