Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пушена наденица с карфиол и броколи

Пушена наденица с карфиол и броколи

Пушена наденица с карфиол и броколи - изображение

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици растително олио
  • 340 грама пушена наденица
  • 4 чаени чаши броколи на розички
  • 1 средна червена чушка, нарязана на тънки пръчици
  • 2 яйца, разбити
  • 350 грама замразен карфиол, нарязан на ситно
  • 1/4 чаена чаша соев сос
  • 1 супена лъжица сусамово олио
  • 1/2 чаена лъжица захар
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 2 супени лъжици нарязан кориандър

Начин на приготвяне:

Нарежете наденицата на парченца и запържете в 1 лъжица мазнина в незалепващ тиган. Когато се запържи, добавете розичките броколи, чушката и гответе 5-6 минути. Свалете от котлона.

Избършете тигана и в него добавете 1 лъжица мазнина. Изпържете яйцата, като ги разбъркате няколко пъти и направите омлет. Прехвърлете ги върху дъска за рязане и ги нарежете на едри парчета.

Върнете котлона на тигана и запържете и карфиола в последната мазнина, докато омекне - за около 5 минути. Свалете от котлона.

Разбъркайте соевия сос със сусамовото олио, захарта, пипера.

Съберете всички продукти заедно и полейте с дресинга.

При сервиране поръсете ястието с накълцан на ситно кориандър.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияБотаникаИсторияДиетиАлт. медицинаНовиниХранене при...