Пухкав мус от праскови

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица желатин на прах
- 1/4 чаена чаша вода
- 2 и 1/2 чаени чаши праскови
- 1 супена лъжица захарен сироп
- сок от половин лимон
- 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 2 чаени чаши течна сметана за разбиване, подсладена
Начин на приготвяне:
В блендер сложете прасковите, добавете лимоновия сок, захарния сироп и ваниловия екстракт. Пасирайте до получаването на еднородна смес.
В друг съд налейте сметаната и я разбийте с миксер. Смесете млечния крем с плодовото пюре, разбъркайте. Разтворете желатина във водата, загрейте за 2 минути и го пресипете към сместа.
Разбъркайте отново и разсипете пухкавия мус в десертни чашки. Охладете за минимум 2 часа, поднесете и се насладете на вкуса му.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКЕМИЛА ХИДРАТИРАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
ГЕВОЛ MED ЕКСПРЕС МУС ЗА СУХА КОЖА 125 мл
АЛКЕМИЛА УСПОКОЯВАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
ИНОФАРМ АВТОБРОНЗИРАЩА МУС-ПЯНА ЗА ТЯЛО МЕДИУМ 150 мл
ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл
СТ. МОРИЦ ПРОФЕШЪНЪЛ ПРОЗРАЧЕН МУС АВТОБРОНЗАНТ CLEAR MEDIUM-DARK 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Млечен мус с козе сирене и сладко от дюли
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Кейк мус със сироп от рози и ягоди
- Плодов мус с грис
- Праскови на скара с ром, масло и сладолед
- Сладкиш с праскови и сметанов крем
- Мус от кондензирано мляко и яйца
- Нектарините са по-подходящи за диета от прасковите
Коментари към Пухкав мус от праскови