Пухкав мус от праскови
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица желатин на прах
- 1/4 чаена чаша вода
- 2 и 1/2 чаени чаши праскови
- 1 супена лъжица захарен сироп
- сок от половин лимон
- 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 2 чаени чаши течна сметана за разбиване, подсладена
Начин на приготвяне:
В блендер сложете прасковите, добавете лимоновия сок, захарния сироп и ваниловия екстракт. Пасирайте до получаването на еднородна смес.
В друг съд налейте сметаната и я разбийте с миксер. Смесете млечния крем с плодовото пюре, разбъркайте. Разтворете желатина във водата, загрейте за 2 минути и го пресипете към сместа.
Разбъркайте отново и разсипете пухкавия мус в десертни чашки. Охладете за минимум 2 часа, поднесете и се насладете на вкуса му.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА ПОЧИСТВАЩ МУС ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА С НЕВЕН И ОВЕС 3 В 1 200 мл
СТ. МОРИЦ АДВАНСТ КОРИГИРАЩ МУС АВТОБРОНЗАНТ MEDIUM 200 мл
РИЛАСТИЛ АКНЕСТИЛ ПОЧИСТВАЩА ПЯНА 150 мл
ОРГАНИК ШОП МУС ЗА ТЯЛО ВАНИЛИЯ И ОРХИДЕЯ 250 мл
АЛКЕМИЛА ХИДРАТИРАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
РУМИ ИЛИЕВА ДЪЛБОКО ПОДХРАНВАЩ МУС ЗА ТЯЛО ЧИЛ АУТ 100 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Праскова
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Тест за любителите на праскови: Какво знаете за този вкусен плод?
- Сладкиш с праскови и сметанов крем
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Плодов мус с грис
- Млечен мус с козе сирене и сладко от дюли
- Мус от кондензирано мляко и яйца
- Желиран крем с чиа и праскови
Коментари към Пухкав мус от праскови