Пухкав млечен кейк с боровинки и маково семе

Необходими продукти:
- 6 яйца
- 2 чаени чаши и половина брашно, пресято
- 10 грама бакпулвер + 1 чаена лъжичка сода
- щипка сол
- кората от един лайм
- 1 и 1/2 чаена чаша захар
- 50 грама меко масло
- 70 милилитра прясно мляко
- 100 грама пресни боровинки
- 30 грама маково семе
- 50 милилитра сметана за украса
Начин на приготвяне:
Настържете кората от лайма и я добавете към брашното, заедно със содата, бакпулвера и солта. В купа чукнете яйцата, отделяйки белтъците от жълтъците. Към белтъците добавете захарта и разбийте до получаването на кремообразна смес.
Към жълтъците прибавете маслото, разбийте и постепенно прибавете прясното мляко. Комбинирайте съставките, добавете маковото семе, разбъркайте и пресипете тестото в продълговата форма за кекс.
Боцнете пресните боровинки, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. Охладете сладкиша и го украсете със сметана и пресни плодове. Разрежете, поднесете и му се насладете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.acozykitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНЕЛА УРОФОРТЕ таблетки * 30
КАЛИВИТА ЛУТЕИН ПЛЮС капсули * 60
БИЛКОВ ЕКСТРАКТ КАРДИО 100 мл АУРИМЕТРИЯ
ИМУМАКС КИДС сироп 120 мл
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН ПЛОДОВ САПУН С ЧЕРВЕНО ГРОЗДЕ И БОРОВИНКА 250 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Смути от плодове с кисело мляко и овесени ядки
- Хлебен пудинг
- Студено мляко с шоколад
- Какви рискове за здравето крие консумацията на сурово прясно мляко
- Катък
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
Коментари към Пухкав млечен кейк с боровинки и маково семе