Пухкави соленки с мед и масло

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 2 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 90 грама студено масло
- 3/4 чаена чаша мътеница
- 2 супени лъжици мед
- 1 жълтък, леко разбит
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта и черния пипер.
- Отгоре нарежете студеното масло и го втрийте с пръсти до образуването на едри трохи. Охладете сместа в хладилника за 10 минути.
- В малка купа комбинирайте мътеницата с меда и разбъркайте.
- Добавете към маслените трохи и замесете меко тесто.
- Набрашнете чиста и равна повърхност и разточете лист с дебелина около 2-3 сантиметра.
- Изрежете соленките и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
- Намажете с разбития жълтък, поръсете ги с черен пипер и печете в продължение на 12 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете маслените соленки леко да се охладят, преди да ги поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: abeautifulmess.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КУРКУМЕД 400 г ЗДРАВНИЦА
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН билкови таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР ВЕЧНО МЛАД * 17
БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР В ПОДКРЕПА НА ИМУНИТЕТА * 17
ЯРДЛИ ЛОНИЦЕРА ТОАЛЕТНА ВОДА 125 мл
СУИС ЕНЕРДЖИ ТАЙНАТА НА БАЛЕРИНАТА СТЪПКА 2 СЛИМ капсули * 45
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Бързо отслабване с лимонова напитка с черен пипер и мед
- Коктейл от пъпеш с мед и джинджифил
- Соленки с масло и кашкавал
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Манука
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Ориз с лук и масло
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Пухкави соленки с мед и масло