Пухкави соленки с мед и масло
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 2 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка морска сол
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 90 грама студено масло
- 3/4 чаена чаша мътеница
- 2 супени лъжици мед
- 1 жълтък, леко разбит
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта и черния пипер.
- Отгоре нарежете студеното масло и го втрийте с пръсти до образуването на едри трохи. Охладете сместа в хладилника за 10 минути.
- В малка купа комбинирайте мътеницата с меда и разбъркайте.
- Добавете към маслените трохи и замесете меко тесто.
- Набрашнете чиста и равна повърхност и разточете лист с дебелина около 2-3 сантиметра.
- Изрежете соленките и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
- Намажете с разбития жълтък, поръсете ги с черен пипер и печете в продължение на 12 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете маслените соленки леко да се охладят, преди да ги поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: abeautifulmess.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КУРКУМЕД 400 г ЗДРАВНИЦА
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН билкови таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
ОСТРОВИТ МСТ ОЙЛ прах 200 г НЕОВКУСЕН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Агаве
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Отслабване с мед и канела
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Манука
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Пухкави соленки с мед и масло