Пухкави гевречета с мак и сусам
Необходими продукти:
2 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица пресована мая
100 милилитра вода
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица захар
сусамови и макови семена за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете захарта и маята, залейте с топлата вода и прибавете половината от брашното. Оставете на топло място за 30 минути.
След това прибавете олиото, солта, останалото брашно и замесете тесто.
То трябва да се отделя лесно от ръцете ви и от съда. Нека престои 10-20 минути, след което го разделете на 6 равни части.
Оформете средни по размер топки, в центъра на всяка направете дупка и оставете за 20 минути.
Включете фурната да загрява при температура от 220 градуса.
Налейте вода в подходящ съд и поставете на котлона, за да заври. В нея пуснете тестените колелца за около минута от двете страни.
Изваждайте ги върху хартия.
Смесете маковите семена със захар на вкус и оваляйте една част от гевречетата в тях, а останалите в сусама.
Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с пергамент, и изпечете в загрятата фурна за около 13-18 минути.
Колкото по-дълго се пекат, толкова по-хрупкава коричка ще се образува.
Поднесете ги студени.
Добър апетит!
Снимки: racion.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СТИКС КРЕМ ЗА ТЯЛО С МАСЛО ОТ СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАКОВО СЕМЕ 200 мл
НовСИЙСТАРС ФЛОРАНС КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР И УСТНИ 15 мл
ЛУНЕРБА таблетки * 30
НовКОРФ АЙ ЗОН ОКОЛООЧЕН КРЕМ ПРОТИВ ПОДПУХВАНЕ И ТЪМНИ КРЪГОВЕ 15 мл
ЛУНЕРБА ПЛЮС таблетки * 30
НовСЕМЕ МАКОВО 50 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Сънотворен мак, Опиумен мак, Мак-градински, Питомен мак
- С една лъжица сусамово масло на гладно ще излекувате гастрита или язвата си
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Опиумният мак и употребата му в миналото
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Пухкави гевречета с мак и сусам