Полента с поширано яйце, авокадо и рукола
Необходими продукти:
за полентата:
- 8 чаши вода
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 чаши царевично брашно
- 1/3 чаша сирене пармезан. настъргано
- 1 супена лъжица краве масло
за пошираните яйца:
- 3 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка бял винен оцет
- 2 яйца
за гарниране:
- 2 чаши рукола
- 1 авокадо, нарязано на тънки резена
- сол и черен пипер на вкус
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
полентата:
Кипнете водата със солта в тенджера. Постепенно добавете царевичното брашно при непрекъснато разбъркване и гответе, докато полентата започне да се сгъстява. Намалете топлината, покрийте тенджерата с капак, като го оставите леко да открехнат.
Разбърквайте полентата от време на време, докато се сгъсти. Гответе около 20 минути, след което свалете от котлона и оставете да се охлади, като я изсипите в тавичка, покрита с хартия за печене. След това я нарежете на 4 парчета. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган на среден огън и запържете полентата от двете страни до хрупкавост и лек загар.
пошираните яйца:
Кипнете вода в тенджера, добавете оцета и намалете котлона до средна температура. Чукнете яйцата едно по едно в купичка и изсипете в тенджерата. Гответе от 4 до 8 минути според предпочитанията ви. С помощта на решетъчна лъжица извадете яйцата и сложете в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се отцедят.
Разпределете руколата в две чинии, сложете полентата и резените авокадо, а отгоре поставете по едно поширано яйце. Овкусете с останалите 2 супени лъжици зехтин и поръсете със сол и черен пипер на вкус.
Приятен апетит!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полента със сушени домати и розмарин
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
- Полента с домати, моцарела и маслини
- Качамак със скариди, царевица и зеленчуци
- Пица с блат от качамак и плънка от бекон, лук и сирене
- Мини запеканки от качамак
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Качамак с пармезан и пипер
- Мини хапки от полента с тиква
- Полента (качамак) със зеленчуци и пресен босилек
Коментари към Полента с поширано яйце, авокадо и рукола