Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Полента с поширано яйце, авокадо и рукола

Полента с поширано яйце, авокадо и рукола

от 10 ное 2019г., обновено на 14 ное 2019г.
Редактор: Ваня Боянова
Полента с поширано яйце, авокадо и рукола - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

за полентата:

  • 8 чаши вода
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 2 чаши царевично брашно
  • 1/3 чаша сирене пармезан. настъргано
  • 1 супена лъжица краве масло

за пошираните яйца:

  • 3 супена лъжица зехтин
  • 1 чаена лъжичка бял винен оцет
  • 2 яйца

за гарниране:

  • 2 чаши рукола
  • 1 авокадо, нарязано на тънки резена
  • сол и черен пипер на вкус

*За измерване на количествата се използва чаена чаша.

Начин на приготвяне:

полентата:

Кипнете водата със солта в тенджера. Постепенно добавете царевичното брашно при непрекъснато разбъркване и гответе, докато полентата започне да се сгъстява. Намалете топлината, покрийте тенджерата с капак, като го оставите леко да открехнат.

Разбърквайте полентата от време на време, докато се сгъсти. Гответе около 20 минути, след което свалете от котлона и оставете да се охлади, като я изсипите в тавичка, покрита с хартия за печене. След това  я нарежете на 4 парчета. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган на среден огън и запържете полентата от двете страни до хрупкавост и лек загар.

пошираните яйца:

Кипнете вода в тенджера, добавете оцета и намалете котлона до средна температура. Чукнете яйцата едно по едно в купичка и изсипете в тенджерата. Гответе от 4 до 8 минути според предпочитанията ви. С помощта на решетъчна лъжица извадете яйцата и сложете в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се отцедят.

Разпределете руколата в две чинии, сложете полентата и резените авокадо, а отгоре поставете по едно поширано яйце. Овкусете с останалите 2 супени лъжици зехтин и поръсете със сол и черен пипер на вкус.

Приятен апетит!


Източник:

eatingwell.com

Още по темата:
  • Пица с блат от качамак и плънка от бекон, лук и сирене Пица с блат от качамак и плънка от бекон, лук и сирене
  • Качамак с кашкавал и маслини Качамак с кашкавал и маслини
  • Качамак с пармезан и пипер Качамак с пармезан и пипер
  • Мамалига Мамалига
5.0/5 1 оценка

Коментари към Полента с поширано яйце, авокадо и рукола

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Полента с поширано яйце, авокадо и рукола
    www.framar.bg 
    на 11 November 2025 в 08:17
    Коментирайте "Полента с поширано яйце, авокадо и рукола"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Пикантен качамак с кайма, чушки и пармезан
  • Пица с блат от качамак и плънка от бекон, лук и сирене
  • Полента с гъби и мащерка
  • Топчета мамалига със сирене
  • Полента на пара със зеленчуци
  • Мини запеканки от качамак
  • Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
  • Качамак с пармезан и пипер
  • Качамак със скариди, царевица и зеленчуци
  • Мини хапки от полента с тиква
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ГеокаулонГеокаулон

Геокаулон

от 10 ное 2025г.Прочети повече
Редактиран ген може да понижи трайно опасно високия холестеролРедактиран ген може да понижи трайно опасно високия холестерол

Редактиран ген може да понижи трайно опасно високия холестерол

от 10 ное 2025г.Прочети повече
Лекари извършиха за първи път дистанционна тромбектомия с помощта на роботЛекари извършиха за първи път дистанционна тромбектомия с помощта на робот

Лекари извършиха за първи път дистанционна тромбектомия с помощта на робот

от 10 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 10 дни, 21 часа и 14 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 20 дни, 17 часа и 27 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АСКИНА СОФТ КЛИЪР СТЕРИЛНА СЛЕДОПЕРАТИВНА ПРЕВРЪЗКА 7.5 см / 5 см * 50

ВИТАЛЕРС ШИЙТАКЕ капсули 400 мг * 60

ВИТАЛЕРС СПЕРМИДИН капсули 10 мг * 30

ВИТАЛЕРС СИЛИБИОТИН таблетки * 180

ВИТАЛЕРС ВИТ.В5 капс. 500мг * 60 407603

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ капсули 300 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 ное 2025г. в 17:44:50

ГЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ капсули 300 мг * 20

Коментар на: Рангел Рангелов от 10 ное 2025г. в 17:40:05

СЕДАТОН капсули * 20 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 ное 2025г. в 17:24:19

БЕТАСЕРК таблетки 16 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 ное 2025г. в 17:21:39

БЕТАСЕРК таблетки 16 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: Мери от 10 ное 2025г. в 16:59:50
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival