Подлютен зехтин
Изсушените люти чушки са ключът към приготвянето на популярната мароканска подправка харисса. Логично атрактивният вкус е пренесен и в Италия, където еквивалента olio di peperoncino е нормална добавка на всяка маса. Рецептата, която ви предлагаме е лесен метод да си приготвите лютив зехтин в италиански стил.
Необходими продукти:
- 1 1/4 чаена чаша зехтин - най-добре екстра върджин
- 3 супени лъжици сушени люти чушки на люспи
- 1/4 чаена чаша цели сушени люти чушки
Начин на приготвяне:
Подгответе си всички продукти, както и суха бутилка, в която накрая да налеете зехтина.
В малка касерола затоплете зехтина за няколко минути, почти докато започне да пуши. Свалете от котлона и оставете за 1-2 минути да се охлади.
Внимателно с него полейте смлените и целите чушки, трябва мазнината да ги покрива изцяло.

Оставете настрана за 1-2 часа.
Сега е моментът да опитате маслото, дали е по вашия вкус, ако искате то да бъде по-лютиво, изчакайте още няколко часа, докато получите желаната лютивост.
Прецедете зехтина в чист съд, а по желание може да пуснете няколко люти чушки в него, но имайте предвид, че с времето ще даде отражение на лютивостта.
Ако желаете по-интензивен цвят, добавете смлян лют пипер.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл КАНДИМИН
АКТИВ ОЗОН ГАСТ 120 250 мл
НУРС ШАМПОАН С МАСЛИНОВО МАСЛО 400 мл
ЙОН КА AGE DEFENSE CREME 28 ДЪЛБОКО ХИДРАТИРАЩ ДНЕВЕН КРЕМ 50 мл.
БИОВЕА КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С МОРСКИ КОЛАГЕН 59 мл
ГЛОБАЛ ХИЙЛИНГ ГЛУТАТИОН капки 59.2 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как зехтинът помага да се справим с досадните килограми
- Авокадово масло или зехтин – кое е по-полезно за здравето
- Сушени маслини с подправки
- Здравословен чипс от моркови
- Зехтин - естествен продукт за здраве и красота
- Ароматен чеснов зехтин
- 16 вида масло за готвене и техните предимства и недостатъци - част 3
- Зехтин – състав и полезни свойства
Коментари към Подлютен зехтин