Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Подлютен зехтин

Подлютен зехтин

Подлютен зехтин - изображение

Изсушените люти чушки са ключът към приготвянето на популярната мароканска подправка харисса. Логично атрактивният вкус е пренесен и в Италия, където еквивалента olio di peperoncino е нормална добавка на всяка маса. Рецептата, която ви предлагаме е лесен метод да си приготвите лютив зехтин в италиански стил.

Необходими продукти:

  • 1 1/4 чаена чаша зехтин - най-добре екстра върджин
  • 3 супени лъжици сушени люти чушки на люспи
  • 1/4 чаена чаша цели сушени люти чушки

Начин на приготвяне:

Подгответе си всички продукти, както и суха бутилка, в която накрая да налеете зехтина.

В малка касерола затоплете зехтина за няколко минути, почти докато започне да пуши. Свалете от котлона и оставете за 1-2 минути да се охлади.

Внимателно с него полейте смлените и целите чушки, трябва мазнината да ги покрива изцяло.

зехтин

Оставете настрана за 1-2 часа.

Сега е моментът да опитате маслото, дали е по вашия вкус, ако искате то да бъде по-лютиво, изчакайте още няколко часа, докато получите желаната лютивост.

Прецедете зехтина в чист съд, а по желание може да пуснете няколко люти чушки в него, но имайте предвид, че с времето ще даде отражение на лютивостта.

Ако желаете по-интензивен цвят, добавете смлян лют пипер.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноАлт. медицинаВидеоСнимкиДиетиЛайфстайл