Погача със семена, масло и кашкавал
Необходими продукти:
- 700 грама брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 кубче жива мая
- 150 милилитра топло мляко
- 100 милилитра разбито кисело мляко
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 1 бакпулвер
- 100 милилитра олио
- 100 грама меко масло
- 125 грама настърган кашкавал
за глазиране
- 1 жълтък
- 1 чаена лъжичка мляко
- сусам, кимион, черен сусам
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и го смесете със солта и бакпулвера. Активирайте маята в топлото мляко, а в друг съд смесете заквасената сметана и киселото мляко. Комбинирайте смесите, налейте олиото и направете тесто. След като втаса го разделете на малки топчици.
Във всяка сложете по една щипка настърган кашкавал и запечатайте краищата. Стопете маслото и потопете всяка топка. Подредете в намаслена тавичка и изчакайте да удвои обема си. След това намажете погачата със смес от разбит жълтък и мляко.
Поръсете със сусам, зърна кимион и черен сусам. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. За да ускорите процесът на бухване, първите 10 минути печете само на долен реотан, а след това сложете тавата в средата. След готовност завийте погачата с влажна кърпа, охладете и разчупете. Поднесете и се насладете на вкуса й.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: tortelina.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Ябълкова пита с кисело мляко
Коментари към Погача със семена, масло и кашкавал