Плодов кекс с шоколадова глазура

Необходими продукти:
200 грама масло
4 супени лъжици какао
1,5 чаена чаша захар
0,5 чаена чаша прясно мляко
2 чаени чаши брашно
3 яйца
0,5 чаена лъжица сода
стафиди или други сушени плодове по избор и на вкус
ако желаете добавете и ядки
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото със захарта, млякото и какаото. Разбъркайте, нека сместа кипне и охладете. Отделете около 6 супени лъжици от нея в чаша за глазура. Когато останалата изстине, добавете брашното, яйцата, содата. Изсипете сушените плодове. Разбъркайте добре и изпечете до готовност във фурната. След това намажете с глазурата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечно смути със замразени плодове
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Гранадила - ползи за здравето
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Кактус
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Брауни с шоколад и ягоди
Коментари към Плодов кекс с шоколадова глазура