Плодов пудинг със сладолед и шоколадова глазура
Необходими продукти:
250 грама краве масло
1 килограм микс от захаросани и сушени плодове
200 грама вишни, консервирани в захарен сироп (или от сладко)
4 супени лъжици кафява захар
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена чаша бренди
200 грама нарязани орехови ядки
1,800 килограма сладолед (използвайте равни количества два или три различни цвята)
шоколадова глазура и шоколадови бонбони за украса
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в голям съд, прибавете кафявата захар, захаросаните и сушените плодове, вишните и прясното мляко. Поставете сместа на котлона и нека заври. Когато това стане, сложете содата и оставете комбинацията да се приготвя на бавен огън в продължение на 5 минути. След това налейте брендито и изсипете нарязаните орехи.
Разделете сместа на три части и във всяка прибавете различен цвят сладолед, след което разпределете в подходящи за пудинг купи, чието дъно сте покрили с найлоново фолио.
Направете три слоя. Отново с фолио затворете съдовете и приберете в хладилника за 12 часа.
Когато извадите от хладилника, полейте с шоколадова глазура и украсете с шоколадови бонбони.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Обикновен маслен крем
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
Коментари към Плодов пудинг със сладолед и шоколадова глазура