Плодов пудинг със сладолед и шоколадова глазура

Необходими продукти:
250 грама краве масло
1 килограм микс от захаросани и сушени плодове
200 грама вишни, консервирани в захарен сироп (или от сладко)
4 супени лъжици кафява захар
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена чаша бренди
200 грама нарязани орехови ядки
1,800 килограма сладолед (използвайте равни количества два или три различни цвята)
шоколадова глазура и шоколадови бонбони за украса
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в голям съд, прибавете кафявата захар, захаросаните и сушените плодове, вишните и прясното мляко. Поставете сместа на котлона и нека заври. Когато това стане, сложете содата и оставете комбинацията да се приготвя на бавен огън в продължение на 5 минути. След това налейте брендито и изсипете нарязаните орехи.
Разделете сместа на три части и във всяка прибавете различен цвят сладолед, след което разпределете в подходящи за пудинг купи, чието дъно сте покрили с найлоново фолио.
Направете три слоя. Отново с фолио затворете съдовете и приберете в хладилника за 12 часа.
Когато извадите от хладилника, полейте с шоколадова глазура и украсете с шоколадови бонбони.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ПРОМОРЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кафе
- Хлебен пудинг
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Горските плодове действат пречистващо на мозъчните функции
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Студено мляко с шоколад
- Кактус
- Да нахраним очите си - препоръки за остро зрение
Коментари към Плодов пудинг със сладолед и шоколадова глазура