Плодови равиоли от ананас с маскарпоне и ягоди

Необходими продукти:
- 100 грама маскарпоне
- 1 лайм
- 40 грама пудра захар
- 1 ананас
- 30 грама свежи ментови листенца
- 2 пресни ягоди
- по 50 грама замразени малини и ягоди
- 30 милилитра вода
- 20 грама захар на пясък
Начин на приготвяне:
Направете плодов сос, като смесите водата със замразените малини и ягоди, добавите кристалната захар и варете в продължение на 3 минути. След това смелете с блендер и прецедете пюрето.
Към маскарпонето прибавете настърганата кора и изцедения сок от лайма, също пудрата захар и разбъркайте до еднородност.
Нарежете ананаса на недебели широки ивици, в които увийте маскарпонето, придавайки форма на равиоли.
Подредете ги в чиния, украсете с пресни ягоди и ментовите листенца, полейте със соса и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ SWEET LILLY 200 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ SOS ЛИСТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ВИТАМИН C 20 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ FLOWERS TEA MERRY CHRISTMAS 12 ВИДА * 5
БРОМЕЛАИН капсули 500 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ананас - ползи за здравето
- Да отслабнем с ананас
- Ананас
- Сладко от ананас
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Бананов крем с маскарпоне (за торти и сладкиши)
- Бромелаин (Бромелин)
- Ягодово тирамису с шоколадови стърготини
Коментари към Плодови равиоли от ананас с маскарпоне и ягоди