Плодови кремчета с бял шоколад
Необходими продукти:
- 300 грама пресни плодове по избор - малини, ягоди, боровинки
- 200 грама нарязан бял шоколад
- 200 грама сметана, разбива
- свежи листенца мента за украса
Начин на приготвяне:
Измийте плодовете, подсушете и ги подредете в десертни чашки. Разтопете шоколада на водна баня и го смесете със сметаната.
Разбийте до получаването на еднородна смес и я разпределете в купичките. Украсете кремчетата с пресните плодове и ментовите листенца. Охладете за половин час, поднесете и се насладете на финия плодово - шоколадов вкус.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: karmelowy.pl
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Чийзкейк в чашка
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
Коментари към Плодови кремчета с бял шоколад