Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Плодова горчица с мед

Плодова горчица с мед

Плодова горчица с мед - изображение

Необходими продукти:

  • 75 милилитра вода
  • 1 мандарина
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 50 грама сушени фурми
  • 50 грама суха смляна горчица
  • 2 чаени лъжици мед
  • 40 милилитра оцет
  • 50 грама сушени сини сливи

 

Начин на приготвяне:

Залейте сушените плодове с гореща вода и ги оставете да престоят в нея в продължение на 30-40 минути, за да омекнат.

Измийте мандарината, подсушете я. Кората настържете, а сока й изцедете.

В малък съд смесете смляната суха горчица с меда, кората и сока на цитруса, оцета и половин лъжичка сол. Разбъркайте добре всичко, налейте 75 милилитра гореща вода и отново разбъркайте. Получава се течна комбинация, която оставете за 10 минути.

Междувременно подсушете вече омекналите плодове, след което ги нарежете на парчета. Изсипете в съда на блендер и добавете медено-мандариновата смес с горчицата.

Смелете. Ако предпочитате да се усещат плодови парченца в готовия сос, не превръщайте комбинацията в еднородна.

Прехвърлете горчицата в стъклен буркан, затворете го и приберете в хладилника. След 6-8 часа може да използвате.

Сосът е годен за консумация не повече от месец (задължително съхранявайте в хладилник).

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: foodmaster.info

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияДиети