Пица с ориз и козе сирене
Необходими продукти:
1 чаена чаша топла вода
20 грама суха мая
3 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица олио
1 чаена лъжица сол
1 домат
1 глава червен лук
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица суха мащерка
1 чаена лъжица семена резене
300 грама козе сирене
100 грама ориз
Начин на приготвяне:
Налейте топлата вода в голяма купа и в нея разтворете маята. Няколко минути по-късно прибавете олиото, солта и брашното, замесвайки тесто с лъжица. Когато стане достатъчно гъсто, започнете да месите с ръце върху посипана с брашно повърхност в продължение на 5 минути.
Сложете го в намазана с олио купа и покрийте с чиста кърпа. Оставете за около 45 минути, за да втаса.
Изсипете ориза в друга голяма купа и залейте с вряща вода. След 10 минути го отцедете от течността, може да намачкате. Оставете го за момента.
Сгорещете 1 супена лъжица зехтин в тиган на среден огън и изпържете в него нарязания лук, докато омекне и стане прозрачен (разбърквайте). След това намалете котлона, подсолете и нека лукът се приготвя до придобиването на тъмнокафяв цвят (около 5-10 минути). Тогава прибавете подправките и сварете съда от огъня.
Включете фурната да загрява до 220 градуса.
Разточете втасалото тесто и го сложете в подмазана с олио тава. Върху него разпределете плънката от ориза с лука, кръгчета домат и парченца козе сирене.
Изпечете пицата в загрятата фурна в продължение на 15-18 минути.
Добър апетит!
Снимка: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ИГРАЧКА - ПИЦА 77022
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ КОМПЛЕКТ ПРОДУКТИ ЗА ПИЦА 13974
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ - ПИЦА 10167
БИГДЖИГС ПИЦА С ДЪРВЕНИ ЕЛЕМЕНТИ BJ457
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
КУТИКУЛ КЕЪР писалка за кутикули 5 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как да използваме плоча за пица
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Ориз
- Тутманик
- Как да се предпазите от синдрома на пържения ориз
Коментари към Пица с ориз и козе сирене