Пица с наденица и чушки, печена на скара
Необходими продукти:
- 250 грама готово тесто за пица (размразете го, ако е замразено)
- 2 чаени лъжици зехтин
- 2 малки чушки - 1 червена и 1 оранжева, разрязани по дължина и почистени от семената
- 1 зелена чушка, салатна (сиврия)
- 2 сурови наденици
- 120 грама настъргана моцарела
- 1/2 малка глава червен лук, нарязана на тънки ивици
- смлян черен пипер за поръсване
Начин на приготвяне:
Включете скара да се загрее.
Разточете тестото върху набрашнен плот и го прехвърлете върху хартия за печене. Намажете блата с 1 чаена лъжица зехтин.
Чушките сложете на загрятата скара да се изпекат, първо с отрязаната страна надолу, изпечете и надениците. Когато са готови прехвърлете върху дъска за рязане.
Тестото сложете върху скарата с намазнената страна надолу, ако има възможност, покрийте. Печете около 2-3 минути, докато се образуват следи от скарата и тестото се стегне и от другата страна. Намажете и нея с останалия зехтин и обърнете, за да се изпече.
Веднага, след като обърнете пицата отгоре поръсете с настърганата моцарела и лука.
Нарежете чушките на пръчици, а наденицата на кръгчета. Разпределете ги върху пицата и допечете докато сиренето се стопи.
Сервирайте пицата топла.
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Рецепти за домашен бахур
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да използваме плоча за пица
- Тънките пици са по-калорични
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Боб с наденица и кисело зеле
- Наденички с гъби и лук
- Здравословна черна пица
Коментари към Пица с наденица и чушки, печена на скара