Пица с бекон, гъби и моцарела

Необходими продукти:
тесто за пица
75 грама бекон
100 грама гъби
80 грама едри маслини без костилки
150 грама моцарела
1/2 чаена лъжица орегано
1 домат (около 100 грама)
1 супена лъжица зехтин
2 супени лъжици доматен сос
Начин на приготвяне:
Разточете тестото, придавайки му кръгла форма. Намажете повърхността със зехтин, след това с доматения сос и поръсете с орегано. Подредете парченца бекон, гъби, маслини, кръгчета домат и най-отгоре сложете моцарелата.
Изпечете пицата при 200 - 220 градуса в продължение на 10 - 15 минути, докато се образува румена коричка. Може да поръсите с нарязан магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Как да използваме плоча за пица
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Джоб пица с кори за лазаня
- Бързо тесто за пица с мед
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Пухкаво тесто за пици без яйца
Коментари към Пица с бекон, гъби и моцарела