Пица Пеперони с блат от сирена

Необходими продукти:
- 4 яйца
- 4 чаени чаши настъргана зряла моцарела (или кашкавал)
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- сол и черен пипер на вкус
за плънката:
- 1/2 чаена чаша доматен сос за пица
- 1/4 чаена чаша пеперони
- 1/4 чаена чаша тънко нарязани гъби
- 2 супени лъжици обезкостени нарязани гъби
- босилек за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава с мазнина по избор (може да използвате и готварски спрей)
В купа смесете яйцата, пармезана и 3 чаши от моцарелата, подправете със сол и пипер. Разстелете получената смес в тавичката и запечете за 12-15 минути.
Покрийте готовия блат с пица сос и поръсете с останалата моцарела. Подредете плънката - колбаса, гъбите и маслините.
Запечете за още 15 минутим, докато сиренето се разтопи и стане златисто.
Поръсете с босилек и сервирайте пицата топла.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как да използваме плоча за пица
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Джоб пица с кори за лазаня
- Бърза пица на тиган
- Мини пици от багета с кашкавал, чушки и маслини
- Пица с цели яйца, кашкавал и бекон
- Бързо тесто за пица с мед
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Пица с шоколад
- Картофена пица с колбас и зеленчуци
Коментари към Пица Пеперони с блат от сирена