Пица в кексова форма с класическа плънка

- Необходими продукти:
- 1 тесто за пица (400 грама)
- 6 супени лъжици доматен сос за пица
- 240 грама колбас пеперони - нарязан на тънко
- 9 резена зряла моцарела
- 1/2 чаена чаша чесново масло (чесън + разтопено масло)
За соса:
- 1/2 чаена чаша майонеза
- 1/2 чаена чаша мътеница
- 1/4 чаена чаша кетчуп
- по 1 супена лъжица див лук, сол, пипер, чесън на прах, босилек и риган
- Начин на приготвяне:
Разточете тестото на правоъгълник и го намажете с доматения сос.
Подредете плътно едно до друго резените пеперони по цялата повърхност на тестото. Покрийте с моцарелата. Навийте на стегнато руло.
Сложете го в кексова форма (предварително намазнена) и притиснете добре двата края на рулото, за да се свържат.
Намажете с чесновото масло и печете 30 минути в предварително подгрята на 180 градуса фурна.
Докато пицата във формата за кекс се пече, пригответе дипа, като смесите всички продукти е малка купичка, за да се съчетаят текстурите.
Сервирайте пицата топла, за да се насладите на топящия се кашкавал, заедно с майонезения сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
Коментари към Пица в кексова форма с класическа плънка