Питки с чеснова плънка и масло

Необходими продукти
За тестото:
400 грама брашно
250 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици олио
0,5 чаена лъжица сол
1 супена лъжица захар
1 бакпулвер (или 0,5 чаена лъжица сода + 0,5 чаена лъжица лимонена киселина)
За плънката:
50 грама краве масло
8 скилидки чесън
2 супени лъжици нарязани зелени подправки по ваш избор
За намазване:
1 жълтък
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от продуктите, посочени за него, покрийте го с кърпа и оставете на топло място. То трябва да увеличи обема си два пъти. След това го разделете на 16 части (по около 50 грама всяка) и отново покрийте с кърпа за 30 - 40 минути, за да втаса тестото.
През това време направете плънката. Сложете мекото масло, чесъна и магданоза (или каквато подправка сте избрали) в съда на блендера. Смелете всичко. Ако не разполагате с подходящ уред, може да настържете чесъна на ситно ренде, магданоза да накълцате и да ги смесите с маслото на ръка, разбърквайки старателно.
Да се върнем към тестото. В средата на всяка от питките направете разрез с острието на ножа, в който сложете от получената чеснова плънка (по около 0,5 чаена лъжица) и намажете повърхността с разбития жълтък.
Изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Картофени шишчета с масло
- Тутманик
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Масло от рапица
- Цветни рулца от тортила питки
Коментари към Питки с чеснова плънка и масло