Питки с пилешка плънка, лук и кашкавал

Необходими продукти:
- 4 кръгли питки
- сварено пилешко бутче или гърди
- 2 глави лук
- 1 чаена лъжица брашно
- 6 супени лъжици заквасена сметана
- 50 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на тънки полукръгчета, които задушете на слаб огън в мъничко олио.
Когато омекне и стане прозрачен, ще намали обема си 4 пъти. Тогава сложете чаена лъжица брашно, разбъркайте и свалете от котлона.
Пилешкото месо разделете на влакна.
Отрежете горната част на питките, издълбайте вътрешната им част, като се стараете дебелината на стените да бъде около сантиметър.
Разпределете в хлебните купички лука, пилешкото, подправете на вкус, покрийте със заквасена сметана и разбъркайте внимателно.
Най-отгоре поръсете с настърган кашкавал и изпечете във фурната, докато покритието се разтопи и зачерви.
Добър апетит!
Източник: poldnika.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Погача за прощъпулник
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Турски питки Поача
Коментари към Питки с пилешка плънка, лук и кашкавал