Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Питки с кашкавалено-гъбен сос

Питки с кашкавалено-гъбен сос

Питки с кашкавалено-гъбен сос - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 300 грама брашно
  • 180 милилитра вода (топла)
  • 1/2 супена лъжица захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 5 грама суха мая
  • 20 милилитра олио + 10 милилитра за намазване
  • 1 жълтък за намазване

За соса:

  • 1 глава лук
  • 120 грама гъби по избор
  • 70 грама заквасена сметана
  • 1/3 връзка копър
  • 1/3 връзка зелен лук
  • 250 грама кашкавал
  • олио
  • подправки на вкус


Начин на приготвяне:

В топлата вода разтворете маята и захарта, оставете за 15-20 минути на топло, след което добавете солта и 20 милилитра олио.

Замесете меко тесто, което трябва да втаса и да се удвои. Тогава го разделете на 12 равни части, всяка разточете тънко, придавайки овална форма. Намажете ги с малко олио и навийте на рула.

Подмажете с олио форма с диаметър 24 сантиметра, покрийте дъното с хартия за печене и подредете рулцата по краищата. Изчакайте 30 минути, за да втасат, а междувременно направете соса-плънка.

Нарежете ситно гъбите и лука, изпържете ги в малко растителна мазнина и охладете. Тогава прибавете настъргания кашкавал, сметаната, подправки по избор, сол на вкус и накълцания зелен лук.

Когато питките втасат втори път изсипете кашкавалено-гъбената смес в средата на съда. Намажете тестото с жълтък и поставете формата за 20-25 минути във фурната на 180 градуса. Точното време за печене зависи от уреда ви.

Резултатът е безумно вкусен.

питки

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСъставкиДиетиБотаникаПсихологияПроизводителиКлинични пътекиАлт. медицинаИстория