Картофена пита с гъби и лук
Необходими продукти:
5 картофа
400 грама гъби
2 глави лук
2 супени лъжици масло
1 яйце + 1 жълтък
1/2 чаена чаша готварска сметана
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица настъргана лимонова кора
1/2 чаена лъжица сода
1 супена лъжица нарязан копър или магданоз
1 супена лъжица заквасена сметана
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сварете цели в подсолена вода. След това настържете на ситно ренде. Гъбите и лука нарежете на малки кубчета и изпържете в маслото. Смесете картофите, лука, гъбите, добавете яйцето, готварската сметана, брашното, содата, кората от лимон, зелената подправка и сол на вкус. Разбъркайте добре всичко и изсипете в подмазана с масло форма. Намажете повърхността със смес от разбития жълтък и заквасената сметана. Поставете във фурната и нека питата се пече в продължение на 30 минути. Поднесете гореща.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Сапунка
- Зърнеста копринка
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Полска печурка, Червенушка
- Двуспорова печурка
- Открийте 5 ползи от консумацията на гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Картофена пита с гъби и лук