Гъбени питки
Необходими продукти:
за тестото
- 1 килограм брашно, пресято предварително
- 350 милилитра топло прясно мляко
- 1 чаена лъжичка захар
- 2 чаени лъжици сол
- 1/2 чаена чаша олио
- 42 грама мая
- 3 разбити яйца
за плънката
- 200 грама пресни печурки
- 1 наситнена глава лук
- 1 супена лъжица соев сос
- сок от половин лимон
- сол, черен пипер
- масло около 20 грама
Начин на приготвяне:
Брашното сложете в дълбока купа и направете кладенче в средата, в което налейте яйцата и олиото. Разтворете маята в прясното мляко, прибавете солта, захарта и налейте сместа. Направете тесто и го оставете да втаса.
Разделете го на равни топчици и ги разточете. Загрейте малко мазнина в тиган, нарежете гъбите, лука и ги запържете. Подправете със соев сос, лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Гответе докато течните съставки се редуцират.
Охладете плънката и я разпределете върху разточените кори. Завийте всяка във формата на топка и подредете в застлана с лист пергамент тава.
Намажете питките с масло и запечете в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. След готовност завийте с влажна кърпа, охладете и поднесете. Разчупете и с удоволствие си хапнете.
Да ви е вкусно!
Източник: www.katherinemartinelli.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Ливадна виолетка
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Тутманик
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
Коментари към Гъбени питки