Питки на тиган с царевица

Необходими продукти:
- 300 грама царевица от консерва
- 3 стръка пресен зелен лук, нарязан на ситно
- 3 яйца
- 30 милилитра прясно мляко
- 75 грама брашно
- 1/2 чаена лъжица кайен пипер (лют червен пипер)
- олио за пържене
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете царевицата и накълцания лук. Разбийте млякото с яйцата и изсипете върху царевицата. Подправете със сол и черен пипер. Пресейте брашното с лютия пипер и разбъркайте тесто.
Сложете олио в голям тиган и вземете с черпак около 2 супени лъжици от сместа. Когато мазнината е гореща, изсипете от тестото в тигана. Пържете до златисто от двете страни. Може спокойно да пържите по 3-4 питки едновременно.
Готовите отцедете върху кухненска хартия, за да се отцеди от тях излишната мазнина.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ С ЦАРЕВИЦА 200 мл
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 11 A ПЯСЪЧНО ПЕПЕЛНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Консервирана царевица (кочани)
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Царевица, Кукуруз
- Царевица с масло, пармезан и чесън
Коментари към Питки на тиган с царевица