Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Питки на тиган с царевица

Питки на тиган с царевица

Питки на тиган с царевица - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама царевица от консерва
  • 3 стръка пресен зелен лук, нарязан на ситно
  • 3 яйца
  • 30 милилитра прясно мляко
  • 75 грама брашно
  • 1/2 чаена лъжица кайен пипер (лют червен пипер)
  • олио за пържене
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Смесете царевицата и накълцания лук. Разбийте млякото с яйцата и изсипете върху царевицата. Подправете със сол и черен пипер. Пресейте брашното с лютия пипер и разбъркайте тесто.

Сложете олио в голям тиган и вземете с черпак около 2 супени лъжици от сместа. Когато мазнината е гореща, изсипете от тестото в тигана. Пържете до златисто от двете страни. Може спокойно да пържите по 3-4 питки едновременно.

Готовите отцедете върху кухненска хартия, за да се отцеди от тях излишната мазнина.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноНовиниДиетиБотаника