Питка от тесто с извара и кашкавалена плънка с чесън
Необходими продукти:
250 грама извара
1 яйце
150 грама размекнато масло
250 грама пресято брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
150 грама настърган кашкавал
1-2 скилидки чесън
1 супена лъжица заквасена сметана
1 разбит жълтък за намазване на питката
сусамови семена за поръсване
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява (190 градуса).
Смесете изварата с маслото, прибавете яйцето и разбъркайте. Следва брашното с бакпулвера, солта и захарта. Замесете много твърдо тесто.
Настържете кашкавала едро, прибавете намачкания чесън, заквасената сметана и разбъркайте.
Върху посипан с брашно плот разточете тестото, разделено на две части, като единия кръг да е по-голям от другия.
По-малкия сложете в тава върху лист пергамент, намокрете краищата с вода. Разпределете плънката по повърхността.
Покрийте с втория лист тесто, подвийте краищата, прищипете ги.
Намажете повърхността с разбит жълтък, поръсете със сусам и изпечете в загрятата фурна за около 20-30 минути.
Покрийте готовата питка с кърпа и оставете напълно да се охлади.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Ползи от консумацията на извара
- Цветни рулца от тортила питки
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Тутманик
- Защо са полезни млякото и млечните продукти?
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Питка от тесто с извара и кашкавалена плънка с чесън