Пита чипс със семена

Необходими продукти:
за тестото
- 300 грама пълнозърнесто брашно
- 60 грама студено масло
- 100 милилитра ледена вода
- 1 разбито яйце
- 5 грама бакпулвер
- 1 супена лъжица кисело мляко
- 5 грама бял сусам
- 5 грама черен сусам
- 3 грама едра сол
- сухи подправки по ваш вкус
- 1 разбит жълтък за намазване
за соса
- 2 супени лъжици горчица
- 1 супена лъжица мед
- семена по избор
- 1 супена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, добавете набухвателя, киселото мляко, яйцето и разбъркайте. Нарежете маслото на парченца, втрийте го в сместа и налейте водата. Пригответе твърдо тесто и го разделете на части.
Разточете и изрежете равни по големина триъгълници. Подредете ги в застлана в лист пергамент тава. Намажете чипса с разбит жълтък, поръсете с едра сол и семена. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 15 минути.
Охладете и подредете в чиния. Докато чакате пригответе соса. Комбинирайте всички продукти в купичка, разбъркайте до хомогенност и охладете. Поднесете пита чипса, гарниран с горчичения сос и се насладете на вкуса.
Приятно хрускане!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thelifejolie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
БИОФИЧИНА ТОСКАНА БАЛСАМ ЗА КОСА ЗА ОБЕМ 200 мл
ЕУЦЕРИН ОЛИО ПРОТИВ СТРИИ 125 мл
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
ПАЛМЪРС ОЛИО ЗА ТЯЛО 150 мл
БЕЛЕН СУСАМОВ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Тутманик
- Класически пържен картофен чипс
- Сусам
- Класическа рецепта за чабата
- Погача за прощъпулник
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Златисти банички с кашкавал и сусам
- Бухтички
Коментари към Пита чипс със семена