Пирожки с плънка от орехи и фурми
Пирожките с хрупкава плънка от орехи и сладки фурми са вкусен десерт и подходяща закуска.
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 200 милилитра прясно мляко
- 10 грама суха мая
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица захар
- 100 грама масло
- 1 яйце
За плънката:
- 150 грама орехови ядки
- 150 грама фурми
Начин на приготвяне:
Смесете маята със захарта и солта, след това разтворете в топлото мляко. Прибавете разтопеното и леко охладено масло, яйцето и разбъркайте.
Ред е на пресятото брашно, прибавяйте го постепенно. Трябва да се получи меко тесто, но не течно.
Сложете го в дълбока купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място за час и половина, за да втаса.
Подгответе плънката. Счукайте орехите, фурмите почистете от костилките, нарежете на парчета и смесете с ядките.
Направете руло от тестото, нарежете на парчета, които разточете. Във всяко сложете от плънката и оформете пирожки, слепвайки краищата.
Подредете ги в тава, чието дъно сте подмазали с олио или покрили с хартия. Оставете за 30-40 минути, след което поставете в загрята до 200 градуса фурна и намалете градусите до 190. За около 20-25 минути пирожките са готови, трябва да се зачервят.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пирожки от хляб лаваш и плънка от кисело зеле с кайма
- Тесто с извара за бисквитки, пирожки и пити
- Тесто за пирожки с извара, сметана и яйца
- Бобени бутер пирожки с кашкавал, мащерка и чесън
- Мързеливи пирожки с ябълки и канела
- Пирожки с извара и плодове
- Пържени пирожки с плънка от домати, сирене и яйца
- Пирожки с плънка от кашкавал и картофи
- Тесто за пържени пирожки
- Пирожки от точени кори с плънка от картофи и моцарела
Коментари към Пирожки с плънка от орехи и фурми