Пирожки

Пирожките са известни от десетилетия. За приготвянето им се изисква малко повече време и старание, но винаги си заслужава, заради богатия им вкус.
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши пшенично брашно
- 2 супени лъжици захар на пясък
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 10 грама суха бързодействаща мая
- 2-3 супени лъжици олио (за тестото)
- 1/2 литър прясно мляко
- олио за пържене
- плънка по ваш избор
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в дълбока купа, прибавете солта, захарта, маята, олиото и постепенно налейте млякото. Бъркайте до получаване на еднородна смес, сложете я в найлонов плик и оставете в хладилника за 2 часа.
Извадете тестото, поръсете го с малко брашно и оформете банички. Сложете плънка, каквато предпочитате и изпържете пирожките в добре нагорещено олио от двете страни до получаване на златиста коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Картофени пирожки с пармезан и зелен лук
- Пирожки с плънка от кашкавал и картофи
- Латвийски пирожки с плънка от свинско месо и лук (Пираги)
- Тесто с извара за бисквитки, пирожки и пити
- Пирожки от маслено тесто с плънка от черен дроб и лук
- Бързи пирожки с кисело мляко
- Пирожки от хляб лаваш и плънка от кисело зеле с кайма
- Бобени бутер пирожки с кашкавал, мащерка и чесън
- Пирожки с извара и плодове
- Пържени пирожки с плънка от домати, сирене и яйца
Коментари към Пирожки