Пирожки
Пирожките са известни от десетилетия. За приготвянето им се изисква малко повече време и старание, но винаги си заслужава, заради богатия им вкус.
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши пшенично брашно
- 2 супени лъжици захар на пясък
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 10 грама суха бързодействаща мая
- 2-3 супени лъжици олио (за тестото)
- 1/2 литър прясно мляко
- олио за пържене
- плънка по ваш избор
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в дълбока купа, прибавете солта, захарта, маята, олиото и постепенно налейте млякото. Бъркайте до получаване на еднородна смес, сложете я в найлонов плик и оставете в хладилника за 2 часа.
Извадете тестото, поръсете го с малко брашно и оформете банички. Сложете плънка, каквато предпочитате и изпържете пирожките в добре нагорещено олио от двете страни до получаване на златиста коричка.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Картофени пирожки с пармезан и зелен лук
- Мързеливи пирожки с ябълки и канела
- Пирожки от бутер тесто с шунка, кашкавал и зелен лук
- Тесто за пирожки с извара, сметана и яйца
- Пирожки от точени кори с плънка от картофи и моцарела
- Пирожки с ягоди
- Пирожки от хляб лаваш и плънка от кисело зеле с кайма
- Пирожки с плънка от орехи и фурми
- Бързи пирожки с кисело мляко
- Бобени бутер пирожки с кашкавал, мащерка и чесън
Коментари към Пирожки