Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пирожки с плънка от кашкавал и картофи

Пирожки с плънка от кашкавал и картофи

Пирожки с плънка от кашкавал и картофи - изображение

Необходими продукти

За плънката:

  • 100 грама настърган кашкавал
  • 700-800 грама картофи
  • връзка зелени подправки
  • глава лук

За тестото:

  • 2 яйца
  • брашно (колкото е необходимо за получаване на тесто)
  • сол
  • чаша кисело мляко (или кефир)


Начин на приготвяне:

Сварете предварително обелените картофи, намачкайте ги и към тях добавете изпържения до златисто лук, настъргания кашкавал накълцаните зелени подправки и подсолете на вкус. Разбъркайте старателно всичко и плънката за пирожките е готова.

Замесете тесто от брашното, двете яйца и чаша кисело мляко/кефир, сложете и малко сол.

След това го нарежете на кръгчета и разточете всяко от тях.

Разпределете картофено-кашкавалената плънка в средата на получените основи и оформете пирожки, чиито краища прищипете. Притиснете ги от двете страни, за да придобият по-плоска форма, след което изпържете в силно нагорещено олио до образуването на златисто покритие или изпечете на тиган.

 

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева

Източник: pravilnoe-pokhudenie.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти