Пирожки от точени кори с плънка от картофи и моцарела
Необходими продукти:
- 2-3 средни картофа
- 50 грама масло
- 125 грама моцарела
- босилек, риган, сол и смлян черен пипер на вкус
- 120-150 грама точени кори
- зехтин и яйце за намазване на корите
- ленени семена за поръсване
Необходими продукти:
Сварете картофите цели до готовност, след това обелете и намачкайте заедно с маслото, подсолете на вкус и оставете да се охладят.
Към полученото пюре прибавете моцарелата ригана, босилека и черния пипер. Разбъркайте.
Намажете листата тесто със зехтин и нарежете на квадрати с дължина на страната около 20 сантиметра.
Върху всеки разпределете от плънката и затворете, като подвиете краищата на корите и оформите пирожки във вид на тръбички.
Намажете повърхността им с разбито яйце и поръсете с ленено семе.
Изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 20 минути (докато придобият златист цвят).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пирожки от хляб лаваш и плънка от кисело зеле с кайма
- Тесто с извара за бисквитки, пирожки и пити
- Тесто за пирожки с извара, сметана и яйца
- Бобени бутер пирожки с кашкавал, мащерка и чесън
- Мързеливи пирожки с ябълки и канела
- Пирожки с извара и плодове
- Пържени пирожки с плънка от домати, сирене и яйца
- Пирожки с плънка от кашкавал и картофи
- Тесто за пържени пирожки
- Пирожки с плънка от орехи и фурми
Коментари към Пирожки от точени кори с плънка от картофи и моцарела