Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле с 40 скилидки чесън

Пиле с 40 скилидки чесън

Пиле с 40 скилидки чесън - изображение

Вероятно, когато сте прочели, че рецептата е с 40 скилидки чесън, сте си помислили, че е печатна грешка. Е, не е. Противно на очакванията ви, чесънът ще придаде много лек и приятен аромат на пилето, а печените скилидки после можете да похапнете сладко с филийка топъл хляб.

Необходими продукти:

  • 4 горни бутчета
  • сол на вкус
  • черен пипер
  • Смес от подправки - чубрица, риган, кимион
  • 3 глави лук
  • 40 скилидки чесън - с люспите
  • 120 милилитра сух вермут или бяло вино
  • 3 стръка магданоз
  • 1 чаена лъжица сух естрагон
  • 180 милилитра пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Включете фурната да се загрява на 180 градуса.

Подправете месото със сол, черен пипер и микса от подправки.

пилешки бутчета

В тенджера, която можете да сложите в последствие във фурната, сипете олио, колкото да покрие дъното й. Запържете месото от двете страни, когато стане златисто прехвърлете в чиния.

скилидките чесън

Нарежете лука на ситно и го запържете в същия съд, в който сте готвили пилето. Бъркайте около 5 минути, докато омекне, след кеото добавете скилидките чесън. Разбъркайте, за да оберете остатъците по дъното на тигана, а след още 2 минути сипете виното.

пилето с чесъна

Когато течността се редуцира, сложете отгоре бутчетата. Поръсете с естрагона и долейте бульона.
Гответе във фурната за 20-25 минути, докато месото стане крехко.
Сервирайте със зеленчуци и препечен хляб, по желание.

готовото месо

Бон апети!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноХранене при...Здравни съветиДиетиНовиниАнкетиИсторияСнимкиАлт. медицинаБотаника