Пилешко филе с розмарин, чесън и лимон

Необходими продукти:
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 3 супени лъжици пресен розмарин, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 6 супени лъжици студено пресован зехтин
- сол и прясно смлян черен пипер
- 4 броя пилешки гърди, нарязани надлъжно на половина
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете чесъна, розмарина, лимоновия сок и зехтина.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте добре. Прехвърлете половината от сместа в малка купичка.
- В голямата купа добавете пилешките филета и разбъркайте, за да се овкусят.
- Разтопете маслото в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Запържете пилешките филета за 3-4 минути до златисто кафяв цвят, обърнете и гответе още 2-3 минути.
- Разпределете ги в чинии и поръсете с останалата чеснова смес.
- Гарнирайте пилешките гърди с лимонови резени и ги поднесете със салата по избор.
Приятен апетит!
Снимка: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕВИЯ ВИРАЛНЕГАТИВ МАКС + ВИТАМИН D3 + ЧЕРЕН БЪЗ капсули * 60
АЛИВИТ ФАРМ ЧЕРЕН ЧЕСЪН ДАЙДЖЕСТИВ капсули * 90
НовНУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
НовБИОХЕРБА МАСЛО ПРОТИВ АКНЕ 50 мл
НЮФЛЕКС загряващ гел 120 мл
БИОХЕРБА МАСЛО ЗА ИЗТОЩЕНА КОСА 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Отглеждане на розмарин
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Отглеждане на лимон
- Ползите за здравето от консумацията на черен чесън
Коментари към Пилешко филе с розмарин, чесън и лимон