Пилешко филе на тиган с черен пипер и лимон
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди
- 2 лимона
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 супени лъжици брашно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 1/2 чаени лъжички счукан черен пипер
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
Начин на приготвяне:
- Нарежете пилешките филета надлъжно на половина, за да получите по-тънки пържоли.
- Измийте старателно лимоните и настържете горната част на кората, като се стараете да не задълбавате до бялата сърцевина, тъй като е горчива.
- В купа смесете лимоновата кора със зехтина. Разбъркайте.
- Добавете пилешкото филе и отново разбъркайте, за да се овкуси равномерно.
- В плитка чиния смесете брашното, солта, черния пипер и чесъна.
- Оваляйте пържолите и отърсете излишъка.
- Загрейте малко олио в голям тиган на средно силен огън.
- Запържете филетата за 3-4 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Нарежете лимоните на филийки и ги запечете в тигана.
- Поднесете пилешките филета топли, гарнирани с лимонови резени и поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР ДЖИНДЖИФИЛ И ЛИМОН * 17
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ PRESIDENTE 200 мл
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
ДОКТОР'С БЕСТ Co Q10 капсули 100 мг *30
СУИДИШ СУПЛЕМЕНТС I AM F***ED UP JOKER EDITION 300 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Отглеждане на лимон
- Как да си захванем лимон от семка
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Как да свалим високата температура с лимон
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
Коментари към Пилешко филе на тиган с черен пипер и лимон