Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко филе на тиган с черен пипер и лимон

Пилешко филе на тиган с черен пипер и лимон

Пилешко филе на тиган с черен пипер и лимон - изображение

Необходими продукти:

  • 2 броя пилешки гърди
  • 2 лимона
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 2 1/2 чаени лъжички счукан черен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка чесън на прах

Начин на приготвяне:

  • Нарежете пилешките филета надлъжно на половина, за да получите по-тънки пържоли.
  • Измийте старателно лимоните и настържете горната част на кората, като се стараете да не задълбавате до бялата сърцевина, тъй като е горчива.
  • В купа смесете лимоновата кора със зехтина. Разбъркайте.
  • Добавете пилешкото филе и отново разбъркайте, за да се овкуси равномерно.
  • В плитка чиния смесете брашното, солта, черния пипер и чесъна.
  • Оваляйте пържолите и отърсете излишъка.
  • Загрейте малко олио в голям тиган на средно силен огън.
  • Запържете филетата за 3-4 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
  • Нарежете лимоните на филийки и ги запечете в тигана.
  • Поднесете пилешките филета топли, гарнирани с лимонови резени и поръсени с пресен магданоз.

Приятен апетит!

Снимки: recipetineats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаХрани и ястияЛайфстайлСнимкиДиетиАлт. медицина