Пилешко филе на тиган с черен пипер и лимон

Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди
- 2 лимона
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 супени лъжици брашно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 1/2 чаени лъжички счукан черен пипер
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
Начин на приготвяне:
- Нарежете пилешките филета надлъжно на половина, за да получите по-тънки пържоли.
- Измийте старателно лимоните и настържете горната част на кората, като се стараете да не задълбавате до бялата сърцевина, тъй като е горчива.
- В купа смесете лимоновата кора със зехтина. Разбъркайте.
- Добавете пилешкото филе и отново разбъркайте, за да се овкуси равномерно.
- В плитка чиния смесете брашното, солта, черния пипер и чесъна.
- Оваляйте пържолите и отърсете излишъка.
- Загрейте малко олио в голям тиган на средно силен огън.
- Запържете филетата за 3-4 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Нарежете лимоните на филийки и ги запечете в тигана.
- Поднесете пилешките филета топли, гарнирани с лимонови резени и поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ PRESIDENTE 200 мл
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР ДЖИНДЖИФИЛ И ЛИМОН * 17
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН билкови таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
БЕТЪР МИ БЛЕНД 250 г
АУРА ХЕРБАЛС КОЛАСТРА ИМУНО + БИОПЕРИН капсули * 60
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Отглеждане на лимон
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешко филе на тиган с черен пипер и лимон